Zacuscă de ghebe
În zacusca de ghebe Delirs ciupercile sunt din abundență și nu trebuie vânate atent cu lingurița în borcan. Zacusca de ghebe este un festin, o culme gourmet a zacuștelor și o invenție a oamenilor care trăiesc la deal sau la munte. Muntenii au găsit cel mai delicios mod de a conserva la borcan ghebele parfumate, pentru a se putea bucura de aceste ciuperci pe tot parcursul anului. Zacusca de ghebe Delirs conține ghebe, chiar multe ghebe, ceapă, roșii, ardei capia și gogoșari copți, condimente și puțin ulei.
Ghebele provin din flora spontană, însă sunt verificate și certificate ca fiind destinate consumului în siguranță. Restul legumelor, alese cu grijă din grădinile gospodarilor din Petrila și împrejurimi, sunt tăiate și amestecate cu ghebele în ceaune speciale. Respectăm cu sfințenie o rețetă tradițională din zona noastră, care provoacă poftă, zâmbete și desfătare! Zacusca de ghebe Delirs nu conține niciun fel de conservanți, fiind pregătită prin procedeul clasic al băii de abur și apă, iar dacă este păstrată în condiții optime, poate să își păstreze gustul și aroma intacte și câțiva ani buni. Cu toate acestea, din proprie experiență, vă anunțăm că borcanele Delirs se termină imediat!
Ingrediente: 40% ghebe, 20% ardei capia, 20% gogoșar, 7% ceapă, 6,9% roșii, 4% ulei, 0,7% frunze de dafin, 0,7% sare, 0,7% piper alb.
Pentru 100 g produs se prelucrează 83 g ghebe, 35 g ardei capia, 35 g gogoșar, 14 g ceapă, 21 g roșii, 8 ml ulei de floarea soarelui, 1 g frunze de dafin, 1 g sare, 1 g piper alb.
|
Baicu Mihaela (proprietar verificat) –
Foarte buna! Preferata mea!