Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Valahorum-Fetească Albă 2022

(0 recenzii de la clienți)

46.00 lei

Valahorum-Fetească Albă 2022

SKU: 2021-0743 Categorii: ,
*Cost transport: BunRomanesc.ro 20 lei / Curier: 25 lei+6 lei alte taxe. Transport Gratuit pentru comenzi de peste 200 lei
*Termenul de livrare poate varia intre 2-8 zile, in funcție de specificul produsului.

Valahorum-Fetească Albă 2022

TIP VIN: Alb sec, D.O.C.-C.M.D. Dealu Mare.

AREAL: Cele mai bune plantații de Chardonnay de pe terasele însorite din Gura Vadului, Podgoria Dealu Mare. Sol argilos cu depozite cochilifere. Elevație 200-300 metri.

VINIFICAȚIE: Aduși la cramă dimineața devreme în lădițe, strugurii au fost sortați manual. S-au păstrat ciorchinii plini de prospețime și puținele bobite stafidite ce adaugă concentrație și caracter. După câteva ore de macerare rece pe pieliță, mustul ravac a fost extras cu atenție și limpezit. A urmat inocularea cu drojdii selecționate și fermentația lentă într-o cisternă din inox cu temperatură controlată. Vinul tânăr a fost ținut timp de doua luni pe drojdia fină de fermentație pentru un plus de complexitate și prospețime. A fost îmbuteliat cu o filtrare lejeră, pentru a nu se pierde nimic din potențialul aromatic și gustativ.

NOTE DE DEGUSTARE: Culoare este verde-gălbuie. Arome proaspete de mere verzi, flori de câmp și fructe tropicale. Gustativ, vinul ne oferă o aciditate bine echilibrată, persistentă și vioaie, unde notele de pepene galben se îmbină plăcut cu aciditatea. Proaspăt și generos, cu un caracter de soi bine exprimat. Delicios acum când este proaspăt, va câștiga în complexitate în următorii doi ani.

SERVIRE: 10-12 grade Celsius. Excelent alături de fructe de mare, pește, asparagus quiche, salate de vară, brânzeturi proaspete și bucătărie orientală.

 

Gramaj

75cl

Anul

2022

Culoare

Alb

Producator

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Valahorum-Fetească Albă 2022”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *