Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

Valahorum-Fetească Albă 2021
Valahorum-Fetească Albă 2021

42.00 lei

42.00 lei

Valahorum-Fetească Albă 2021

(0 recenzii de la clienți)

42.00 lei

Valahorum-Fetească Albă 2020

Wishlist icon Add to wishlistAdd to wishlist
SKU: 2021-0616 Categorii: ,
Distribuie

Descriere

Valahorum-Fetească Albă 2021

TIP VIN: Alb sec, D.O.C.-C.M.D. Dealu Mare.

AREAL: Cele mai bune plantații de Chardonnay de pe terasele însorite din Gura Vadului, Podgoria Dealu Mare. Sol argilos cu depozite cochilifere. Elevație 200-300 metri.

VINIFICAȚIE: Aduși la cramă dimineața devreme în lădițe, strugurii au fost sortați manual. S-au păstrat ciorchinii plini de prospețime și puținele bobite stafidite ce adaugă concentrație și caracter. După câteva ore de macerare rece pe pieliță, mustul ravac a fost extras cu atenție și limpezit. A urmat inocularea cu drojdii selecționate și fermentația lentă într-o cisternă din inox cu temperatură controlată. Vinul tânăr a fost ținut timp de doua luni pe drojdia fină de fermentație pentru un plus de complexitate și prospețime. A fost îmbuteliat cu o filtrare lejeră, pentru a nu se pierde nimic din potențialul aromatic și gustativ.

NOTE DE DEGUSTARE: Culoare este verde-gălbuie. Arome proaspete de mere verzi, flori de câmp și fructe tropicale. Gustativ, vinul ne oferă o aciditate bine echilibrată, persistentă și vioaie, unde notele de pepene galben se îmbină plăcut cu aciditatea. Proaspăt și generos, cu un caracter de soi bine exprimat. Delicios acum când este proaspăt, va câștiga în complexitate în următorii doi ani.

SERVIRE: 10-12 grade Celsius. Excelent alături de fructe de mare, pește, asparagus quiche, salate de vară, brânzeturi proaspete și bucătărie orientală.

 

Informații suplimentare

Gramaj

75cl

Culoare

Alb

Producator

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.