Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

Summer Wine alb 2020

54.00 lei

54.00 lei

Summer Wine alb 2020

(0 recenzii de la clienți)

54.00 lei

Summer Wine alb 2020

Wishlist icon Add to wishlistAdd to wishlist
SKU: 2021-0057 Categorii: ,
Distribuie

Descriere

TIP VIN: Alb demisec, D.O.C.-C.M.D. Dealu Mare.

AREAL: Cele mai bune plantaţii de Fetească Albă și Chardonnay de pe terasele însorite din Gura Vadului, Podgoria Dealu Mare. Sol argilos cu depozite cochilifere. Elevaţie 200 – 300 m.

VINIFICAȚIE: Strugurii au fost aduși la cramă dimineața devreme în lădițe, au fost sortați cu răbdare, bob cu bob. Mustul ravac, extras cu atenție și limpezit, a fost fermentat la temperatură scăzută într-o cisternă din inox. Vinul tânăr a fost ținut timp de 30 de zile pe drojdia de fermentație pentru un plus de complexitate și prospețime, apoi a fost păstrat la rece până în momentul cupajării. Îmbutelierea s-a realizat sub pernă de dioxid de carbon, pentru a oferi un perlaj fin vinului.

NOTE DE DEGUSTARE: Galben pai intens și strălucitor, evidențiat de subtila perlare generată de dioxidul de carbon. Vinul se deschide cu note intense ce amintesc de flori de vară și fructe zemoase de pară și accente tropicale. În gust este echilibrat și excelent structurat, Chardonnay-ul dominând plăcut cu tipicitatea sa impunătoare. Prelung și plăcut, cu aciditate vibrantă și zemoasă.

SERVIRE: 7 – 10 grade Celsius, alături de fructe de mare, pește oceanic sau de apă dulce, salate de vară, brânzeturi proaspete sau bucătărie orientală.

Lansat în aprilie 2021!

Informații suplimentare

Gramaj

75cl

Culoare

Alb

Anul

2020

Producator

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.