Kuki Fructifer – Prune și miez de nucă – 70g
12.00 lei
Kuki Fructifer – Prune și miez de nucă – 70g
Kuki Fructifer – Prune și miez de nucă – 70g
Cracker – Specialitate din prună și nucă obținută prin uscare cu aer cald, 70 g.
Prunele proaspete se amestecă cu nuci și se pun la uscat cu aer cald.
O gustare naturală, crocantă și chewy, cu un gust foarte intens, ce păstrează în întregime beneficiile nutriționale naturale.
O sursă excelentă de energie și fibre, fără zahăr adăugat , fără gluten.
Beneficiul consumului de prune. Atât pruna proaspătă, cât și cea uscată conțin doi fitonutrienţi unici, denumiţi neoclorogenic şi acid clorogenic, care au calităţi antioxidante puternice, distrugând radicalii liberi care atacă celulele umane. De asemenea, fenolii, alţi compuşi benefici din prune, protejează stratul natural de grăsimi care compun neuronii creierului uman.
Un alt avantaj al consumului de prune îl reprezintă faptul că sporesc, prin vitamina C, capacitatea de absorbţie a fierului. Prunele au mari proprietăţi energizante, în special datorită conţinutului natural de zaharuri. În plus, prunele mai sunt lăudate pentru că pot alunga oboseala sau senzaţia de stres, dar şi pentru că sunt un aliat de încredere al majorităţii funcţiilor intestinale.
Beneficiile consumului de nuci. Nucile sunt o sursă de energie, antioxidanţi şi vitamine:
Acizii omega 3 pe care nucile îi conţin protejează împotriva iregularităţii bătăilor inimii care duc la apariţia atacurilor de cord, scad nivelul de trigliceride şi colesterolul „rău“ şi îl cresc pe cel bun pentru organism.
Arginina. Este un amino-acid care ajută la îmbunătăţirea sănătăţii vaselor de sânge, relaxându-le şi făcându-le mai flexibile şi mai puţin predispuse apariţiei cheagurilor. De asemenea, arginina are un rol important în creşterea sistemului imunitar.
Nucile sunt o sursă excelentă de fibre, Vitamina E si minerale precum: manganul (intervine în diferite reacţii enzimatice: sinteza colagenului, construcţia oaselor şi articulaţiilor, metabolismul glucidelor, steroizilor şi a unor hormoni proteinici), cuprul (contribuie la integritatea membranelor celulare, limitează formarea radicalilor liberi, creşte imunitatea, reduce simptomele artritei, menţine vasele arteriale sănătoase), potasiul (susţine activitatea cardiacă) şi calciul (indispensabil pentru asigurarea solidităţii osoase şi funcţionării celulelor musculare şi nervoase), fierul (permite transportul oxigenului prin hemoglobină globulelor roşii).De asemenea, conţin magneziu (intervine în metabolismul glucidelor, lipidelor şi proteinelor, în excitabilitatea neuromusculară, în activităţile enzimatice, în permeabilitatea celulară, în coagularea sangvină etc), zinc (protejează celulele împotriva radicalilor liberi, ajută ficatul în detoxifierea de alcool) şi seleniu (antioxidant, hepatoprotector, stimulează fertilitatea).
|
Recenzii
Nu există recenzii până acum.