Dulceața de morcovi și lămâie 260g
20.00 lei
Dulceața de morcovi și lămâie 260g
Dulceața de morcovi și lămâie 260g
Dulceața de morcovi și lămâie conține: Morcovi, lămâie și zahăr de trestie nerafinat.
Gramaj: 260g
Producem această dulceață după o rețetă de la 1900 a Mariei Cantili Golescu, din caietele de bucate găsite în vechea bibliotecă a Vilei Golescu din Câmpulung Muscel.
Aroma și textura sa, așa cum ne descrie și autoarea, amintesc de marmelada de citrice.
Folosim doar ingrediente crescute curat, din semințe alese, pământ, apă și soare: morcovii sunt cultivați de noi sau de vecinii noștri în Bucșani (Dâmbovița), iar lămâile le aducem de la o mică fermă din Grecia. Îndulcim cu zahăr de trestie nerafinat.
Pentru că această dulceață cu iz de bucătărie burgheză din Belle Époque merită mai bine cunoscută, lăsăm aici și rețeta de a 1900, care se regăsește în fiecare borcan al nostru.
”Luați 500 g de morcovi tăiați în bucăți fine și în lamele mici, 750 g de zahăr alb pudră, coaja de la trei lămâi, tăiată în felii foarte subțiri.
Într-un vas mare și adânc, așezați un strat de morcovi, un strat de zahăr și coaja de lămâie; continuați până ce consumați jumătate din cantitatea de morcovi; acoperiți cu sucul de la trei jumătăți de lămâie. Reluați operația ca mai sus și adăugați sucul rămas de lămâie. Puneți în vas destulă apă pentru a acoperi totul. Fierbeți la foc mic; sucul trebuie să se gelatinizeze. Puneți în borcane. Această dulceață are același gust ca cea de portocale.”
(Maria Cantili Golescu, Rețete de bucătărie, 1900.)
Valori nutriționale medii / 100 g produs finit:
- valoare energetică 224 kcal;
- proteine 0.7 g;
- grăsimi 0.1 g, din care acizi grași saturați < 0.1 g;
- glucide 54.2 g, din care zaharuri 47.7 g;
- sare 0.1 g.
Condiții de păstrare: a se păstra în loc uscat, răcoros. După deschidere, se păstrează la rece și se consumă în 7 zile.
|
Recenzii
Nu există recenzii până acum.