Dulceață de morcovi 200 g
15.00 lei
Dulceață de morcovi 200 g
Stoc epuizat
Dulceață de morcovi 200 g
Dulceața de morcovi conține: morcovi 67%, zahăr 33%, scorțișoară. Conținut total zaharuri: maxim 45%.
Gramaj: 200g
Morcovii, la fel ca ceapa, cartoful sau roșiile, se află în topul celor mai consumate legume, la nivel global. Fie că este mâncat crud, gătit, în combinații culinare mai complexe sau mai simple, morcovul are o mulțime de beneficii asupra organismului nostru. Rădăcina portocalie se datorează carotenoizilor; cel mai important dintre aceștia, betacarotenul, este transformat de către organism în vitamina A.
Morcovii sunt cunoscuți pentru beneficiile pe care le aduc vederii și pielii. Ba mai mult, un alt beneficiu al morcovilor este cel de prevenire a cancerului. Morcovii fac adevărate minuni pentru corpul omenesc.
În alimentație şi în medicina naturistă morcovul este considerat o legumă foarte mult utilizată pentru proprietățile gustative, nutritive şi de protejare a sănătății. Ținând seama de aceste proprietăți, este recomandat ca în fiecare zi să se consume cel puțin un morcov crud și un pahar cu suc.
Dulceața de morcovi, o rețeta de dulceață foarte aromată și gustoasă plină de vitamine ajută printre altele și la combaterea tusei convulsive.
Întrebuințările morcovului: întrebuințarea gastronomică – morcovul este o legumă care stă la baza mai multor feluri de mâncare, de la ciorbe, supe, și până la garnituri. Proprietățile benefice se păstrează chiar și după fierbere sau coacere. Datorită gustului dulce, morcovul poate fi folosit și în deserturi ca piure, sosuri, budinci sau ca atare, tăiat cuburi și pus în compoziția unor prăjituri.
Întrebuințarea terapeutică – Vitamina A, pe care o obținem din morcovi, ajută la menținerea tinereții și prospețimii pielii, la îmbunătățirea vederii și la optimizarea resurselor de energie. Prezența gamei de vitamine B (B1, B2, B6), a vitaminelor C, K și P ajută la menținerea imunității. Morcovii sunt bogați și în potasiu, fier, calciu sau magneziu, fapt pentru care aceștia trebuie consumați cât mai des cu putință. Morcovul este foarte recomandat de către medicii pediatri și nutriționiști în alimentația bebelușilor; sub formă de piure, rădăcinoasa îi va ajuta pe micuți în procesul de creștere și le va dezvolta atenția.
Produs de casă, sterilizat în baie de apă.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
A se refrigera după deschidere și a se consuma în 30 de zile.
Valori nutriționale (pentru 100 g): valoare nutritivă 162 kcal,
proteine 0,6 g, lipide 0,1 g, glucide 39 g, fibre alimentare 1,8 g.
|
Recenzii
Nu există recenzii până acum.