Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

Producător: Tăiței Grădinărești

Tăiței de casă

Tăiței Grădinărești

Regiune geografică: Iași

Laura Grădinaru (35 de ani) a lăsat în urma profesia de economist pentru a se alătura meseriei de mama, o afacere personală de nisă: tăiței de casă, colorați natural cu legume, fructe și condimente. Pe scurt, Taiței Grădinărești.

”Tăițeii Grădinărești s-au născut în februarie 2017, pe pagina de Facebook, în urma unor nopți nedormite pline de gânduri și frământări. Intenția inițială a fost să îi realizez doar pentru mine și pentru familia noastră, din dorința mea de mai face “ceva”. S-au dovedit a fi de interes și pentru alți oameni și așa, treptat, s-au transformat într-o mică afacere. Copiii mei (în special cel mare), sunt foarte mari consumatori de legume, dar și de paste. Din totdeauna am făcut paste de casă și tăiței pentru ciorbe, iar o dată i-am colorat cu niște suc de sfecla roșie rămas de la micul dejun. Copiii au fost incantați, așa că am început să mă documentez și am văzut că se poate folosi cam orice, de la legume, fructe, la condimente.

Acum, prin afacerea mea ofer varianta colorata a pastelor de casă, a tăițeilor pentru ciorbă și a figurinelor comestibile. Taiței din ou și făină de moară, lați sau subțiri, care pot fi folosiți în același mod ca și pastele din comerț.

Până în 2016, când am intrat în concediul de creștere a copilului, am lucrat într-o companie multinațională, în care petreceam multe ore la birou, dar aveam un program flexibil. La primul copil am fost forțată să mă întorc mai devreme de un an din motive financiare. În schimb, la al doilea copil, am ales doi ani, poate și din dorința de a recupera din timpul pe care l-am pierdut la primul. Am realizat că îmi place foarte mult să fiu mamă, să le fac pe plac și să îi văd fericiți. Deocamdată am renunțat la serviciu pentru încă un an ca să dezvolt afacerea cu tăiței de casă. Am primit multe încurajări, chiar și ajutor din partea unor oameni care cred în ceea ce fac și în plus, am văzut că există cerere în piață, mai ales pe plan local, în Iași. Programul de la serviciu nu îmi permitea să fac și tăiței, să mă ocup de copii, să fiu mamă, soție și antreprenoare, așa că am ales un concediu fără plată.

Faptul că pot aduce mulțumire celor care îmi aleg produsele; faptul că eu însămi pot să creez lucruri neașteptate, care să îmbunătățească viată celorlalți. Și, ca o răsplată și mai mare, primesc aprecierea și cuvintele frumoase ce vin din partea unor oameni pe care nu ii cunosc, dar care au încredere în mine și revin cu comenzi.

Laura Gradinaru

Fondator Taitei Gradinaresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *