Căpăceală de albine – producție 2021
Căpăceală sau căpăcelele de fagure rezultă la extracția de miere de albine. Pentru ca mierea naturală să fie complet maturată de către albine trebuie ca fagurele cu miere să fie minim 2/3 căpăcit. Pentru a se putea extrage mierea se înlătură căpăcelele de faguri cu ajutorul unui cuțit sau unei furculițe de descăpăcit. Căpăceala de albine (se mai spune și căpăcele de fagure, căpăceala sau descăpăceala) este un amestec de miere, ceară și uneori propolis.
Căpăceala poate fi folosită ca un dulce sănătos și reconfortant, atât pentru copii cât și pentru adulți.
Căpăceala trebuie ținută într-un loc uscat, întunecos și răcoros, eventual și într-un recipient închis la culoare, altfel existând riscul apariției găselniței. Și fagurele de miere și căpăcelele sunt produse “vii” și permit dezvoltarea acestor larve, în special vara sau dacă sunt ținute la căldură.
De reținut!
Cristalizarea mierii este un proces natural ce confirmă faptul că este miere crudă și atestă calitatea superioară.
Deoarece produsele apicole sunt obținute de albine din surse naturale, acestea nu sunt standardizate din punct de vedere al proprietăților organoleptice, culoarea, gustul, mirosul sau aspectul putând să varieze de la un lot la altul, fără a influența beneficiile și eficiența produselor.
Important!
Produsele apicole sunt recomandate copiilor peste 12 luni.
Respectați condițiile de păstrare menționate pe etichetele produselor apicole.
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic sau, în cazul în care aceasta nu este menționată, a nu se consuma în exces.
Informațiile prezentate sunt de natură informativă și nu pot substitui consultul, sfaturile sau prescripțiile medicilor specialiști.
|
Recenzii
Nu există recenzii până acum.